Manage broker is managing a business. We are reachable for any inquiries through all social media channel and appointment at our office. Saya lihat FBS ini masih lagi aktif sekarang. MoneyGram Forex Brokers Compare Forex brokers and trading sites that accept MoneyGram for deposits. Good money management, consistent and persistent is the KEY! Pepperstone ASIC, FCA Open now. Top 10 reasons not to deposit




Home Forex Brokers Sehebat mana pun seorang trader, jika broker forex bermasalah maka tiada gunanya membuat untung jutaan dolar sekalipun. Apa pun tak boleh! Ada macam-macam lagi kalau nak cerita. Jadi bagaimana nak pastikan supaya anda tidak terperangkap dengan permainan broker? Itulah tujuan saya buat section broker di Caripips ini. Saya akan kongsikan pengalaman setelah beberapa tahun bersama mereka. Saya mula kenal Forex sejak darisehingga kini dah banyak broker yang saya cuba.

Saya harap ia boleh dijadikan sebagai panduan bersama supaya anda tidak membuat kesilapan yang pernah saya lakukan suatu ketika dahulu kena scam dengan broker. Ini antara forex broker yang pernah saya gunakan. Exness merupakan broker yang agak klasik, tiada benda-benda fancy seperti social trading, copy trade dan sebagainya. Tetapi live fx charts preschool Exness memang rendah. Nak scalping secara maksimum high risk?

Exness ada leverage gila-gila punya: Tapi itu dulu, sekarang dah jadi 1:UNLIMITED. Siapa tak kenal dengan InstaForex? Macam-macam ada di InstaForex. Boleh dikategorikan sebagai broker untuk semua; trader, investor, marketer, etc… Customer service InstaFX sangat responsive live chat. Tanyalah apa pun, pasti dijawab. Local IB pun sama, proses cepat dan rajin follow up. Execution IkoFX memang pantas.

Tak kira berapa banyak order anda nak masukkan, semua berdesup masuk. Walaupun saya dah jarang trade di IkoFX, prestasi servernya tak pernah mengecewakan setiap kali nak open trade. Broker yang saya ingin cuba. Tak salah kalau nak cuba broker baru. Tapi pastikan dah buat kajian terlebih dahulu ok. Jadi ini antara broker yang saya ingin cuba setelah mendengar banyak perkara positif tentangnya. Harap semuanya benar belaka. Dah banyak improvement Mocaz sejak ditubuhkan.

Komuniti IB dan trader pun sangat aktif. Trusted forex broker yang popular di dunia. Dengarnya spread sangat rendah. Pepperstone bukan company baru ya, cuma saya je baru nak cuba. Sama seperti broker di atas, berpangkalan di Australia. Kedua-duanya regulated by ASIC. Akan dicuba nanti, harapnya ok lah. Cukuplah sekadar yang saya senaraikan di atas. Tapi tak bermakna ia tak bagus. Hanya kurang sesuai bagi diri saya.

Anda boleh cuba sendiri. Saya mungkin akan guna balik antara broker tersebut di masa akan datang. Perlu saya ingatkan bahawa review yang saya tulis di bawah adalah berdasarkan pengalaman beberapa tahun lepas. Mungkin sudah tidak berapa relevan dengan masa sekarang kerana saya pasti broker-broker tersebut sudah membuat peningkatan dalam perkhidmatan mereka.

Jika tidak bagaimana nak bersaing dengan syarikat lain kan? Broker yang masih saya ikuti. Walaupun saya tidak mocaz forex malaysia broker di broker ini lagi, tetapi saya masih mengikuti perkembangan mereka. Mereka adalah antara broker kegemaran saya dan saya percaya servis mereka masih bagus seperti dulu. Connection bagus dan trade masa news tanpa masalah. Dalam banyak-banyak broker yang pernah saya guna, HotForex paling kurang slippage.

Lebih kurang seperti HotForex. Trader Malaysia ramai juga guna FxPrimus. Saya sendiri tak pernah ada masalah dengan FxPrimus. Dikenali sebagai Armada Markets suatu ketika dahulu. Pada tahun atau saya dah lupa semua client telah dipindahkan ke anak syarikat baru iaitu Tickmill. Armada Markets sekarang hanya provide liquidity dan servis kepada bank, broker dan hedge funds.

Broker yang saya kurang pasti. Ini pula senarai broker yang dah saya tinggalkan dan terus tak ambil tahu. Mungkin dah ada improvement sekarang, mungkin juga masih sama seperti dulu. Sila buat kajian dahulu jika anda ingin mencuba. Teringat memori masa baru kenal Forex dulu. Inilah broker pertama saya. Ditinggalkan atas sebab nak cuba broker lain.

Baru belajar, semua benda nak cuba. Tambahan pula banyak broker baru masuk dengan promosi gila-gila. Saya trade di OctaFX atas sebab nak cuba platform cTrader secara live. Yang bestnya boleh buka akaun ECN serendah 50 USD dengan leverage Kemudian tak larat nak trade sebab terlalu banyak dah broker saya kena handle. XM dahulunya dikenali sebagai Trading Point atau XE Markets. Tidak seperti saya harapkan, slippage terlalu teruk masa tu. Saya sempat buat trade sahaja, sebelum membuat keputusan withdraw semua modal dari situ.

Sorry, XM tak berapa best bagi saya. Asalnya untuk suka-suka sebab ada promosi no deposit bonus masa tu. Trading ok, tak ada masalah. Cuma saya tak pernah deposit duit sendiri ke RoboForex. Tak pasti macam mana statusnya sekarang. Saya lihat FBS ini masih lagi aktif sekarang. Mungkin sudah ada penambahbaikan. Website mereka pun dah banyak berubah berbanding beberapa mocaz forex malaysia broker dahulu.

Broker yang dah lenyap. Prime4x — Satu-satunya broker yang pernah scam duit saya. Huh, noob betul saya masa tu, pilih broker ikut siapa bagi bonus paling besar. Nak bezakan broker sebenar vs penipu pun belum tahu lagi. Terpulang kepada anda untuk membuat pilihan what is a micro account in forex knowledge setiap orang ada keperluan yang berbeza.

Trade execution dan spread kurang memberi kesan kerana saya trade long term. Tak semestinya mocaz forex malaysia broker yang saya senaraikan di sini sahaja terbaik. Ada banyak lagi broker yang bagus di luar sana. Tetapi anda kena uji sendiri atau tanya sesiapa yang pernah menggunakannya. Setiap broker ada kelebihan dan kelemahan masing-masing.

Ada yang sesuai untuk scalping, dan ada yang hanya sesuai untuk swing trading. Buatlah pilihan mengikut kesesuaian teknik atau strategi yang anda gunakan. Jika anda mampu, cuba pecahkan modal ke beberapa buah broker berlainan. Tujuannya adalah untuk mengurangkan risiko sekiranya ada broker yang digunakan mula bermasalah. Ia hanya sebagai langkah persediaan berjaga-jaga sahaja. Anda boleh teruskan membaca tentang maklumat lain yang berkaitan dengan pemilihan broker.

Untuk mencari broker yang boleh dipercayai memerlukan satu checklist yang tertentu. Ini antara beberapa perkara penting yang harus diambil perhatian dalam pemilihan broker: 7. Ada syarat untuk scalping? Ini adalah beberapa perkara yang sering ditanya FAQ berkaitan dengan broker. Istilah yang digunakan kadang kala mengelirukan kerana berlainan mengikut broker.

Tetapi masih merujuk kepada perkara yang sama. Merupakan tempat anda menguruskan perkara yang berkaitan dengan akaun forex anda. Anda mestilah login melalui website broker anda. Individu yang berfungsi sebagai wakil atau ejen yang ditugaskan untuk membuat promosi dan membimbing trader tempatan mengikut negara masing-masing. Maklumat IB boleh diperolehi di website broker. Kemudahan menggunakan bank tempatan untuk melakukan urusan deposit dan withdrawal. Selalunya lebih cepat berbanding kaedah lain.

Urusan antara trader dan IB biasanya menggunakan sms, whatsapp, skype, yahoo messanger dan lain-lain mengikut IB. Sebaiknya gunakan IB yang sama semasa membuat deposit dan withdrawal untuk mengelakkan sebarang kesulitan. Jangan mudah terpedaya dengan bonus kerana pasti ada syarat ketat dikenakan. Setiap broker ada syarat dan peraturan sendiri, antaranya: Itu hanya sebahagian, sila semak dengan broker anda terlebih dahulu untuk maklumat yang lebih tepat.

Sistem yang digunakan oleh broker untuk membolehkan trader menguruskan wang pelanggan investor yang lain. Keuntungan dikira berdasarkan nisbah yang telah ditentukan oleh trader. Sistem ini sangat sesuai untuk mereka yang tidak tahu trading atau masih baru. Tujuan PAMM dibangunkan adalah untuk mewujudkan satu sistem pelaburan yang selamat di mana urusan deposit dan withdrawal adalah di bawah tanggungjawab pemiliknya, investor. Trader computer options inc@8000 berfungsi sebagai penganalisis pasaran dan pedagang.

Semua urusan dagangan pula di bawah kawalan trader, seperti pair yang didagangkan, tahap risiko, lot dan sebagainya. Investor boleh dikenakan caj penalti sekiranya menarik balik modal semasa dagangan masih aktif. Kadar caj penalti ditentukan oleh trader dan dimaklumkan lebih awal kepada investor. Forex copy adalah sistem yang hampir sama seperti PAMM, cuma follower diberi kebebasan untuk menentukan spesifikasi pelaburan seperti risiko, lot, instrumen dan had trade harian. Merupakan sistem mengembalikan semula sebahagian komisen yang diperolehi oleh ejen.

Ejen akan membayar rebate untuk setiap lot dagangan yang dibuat oleh trader. Rebate dibayar tidak kira dagangan anda profit atau tidak. Syarat: Akaun trading anda mesti dibuka menggunakan link mocaz forex malaysia broker atau perlu memasukkan kod ejen tersebut semasa pendaftaran akaun. Exness CySEC Open now. InstaForex FFMS Open now. Tickmill FCA, FSA Open now. IkoFX FSPR Open now. Mocaz SVGFSA Open now. HotForex SVGFSA Open now. FxPrimus CySEC Open now.

Pepperstone ASIC, FCA Open now. IC Markets ASIC Open now. LiteForex CySEC Open now. OctaFX SVGFSA Open now. XM FCA, CySEC Open now. RoboForex CySEC, IFSC Open now. FBS IFSC Open now. ForexMart new CySEC, FCA Open now. Boleh dikategorikan sebagai broker untuk semua; trader, investor, marketer, etc…. Customer service InstaFX sangat responsive live chat.

Dengar-dengar orang kuat forex trading tool xmas broker ini orang tempatan juga. Lagipun bukannya larat nak jaga banyak-banyak, nak trade pun susah. Update: Tahun saya rasa akan trade di Tickmill semula. Bagaimana cara urusan dijalankan? Cara yang digunakan adalah berbeza mengikut prosedur broker dan IB. Anda transfer RM ke akaun bank IB. Boleh guna online banking, deposit machine atau di kaunter bank.

Anda hantar bukti transaksi kepada IB bersama dengan detail akaun trading anda. IB akan membuat semakan dan pengesahan. Sekiranya semua betul, IB akan memindahkan USD ke akaun Forex anda. Anda membuat withdrawal request USD melalui account cabinet di laman web broker atau request direct kepada IB. IB akan menerima arahan untuk memproses withdrawal anda. RM akan dipindahkan ke akaun bank anda.

Buka akaun dengan broker dan simpan maklumat penting seperti no. Dapatkan maklumat dari IB anda tentang perkara seperti:. Kadar tukaran RM-USD rate. Tempoh masa yang diambil. Detail akaun bank IB untuk membuat pindahan wang. Deposit bonus diberikan setiap kali anda deposit ke akaun trading. Juga dikenali sebagai Welcome bonus, bergantung dengan broker.

No deposit bonus diberi tanpa memerlukan anda deposit. Hanya layak untuk pelanggan yang pertama kali mendaftar. Ruangan FAQ ini akan dikemaskini dari semasa mocaz forex malaysia broker semasa. Sekiranya anda ada cadangan, boleh maklumkan kepada saya. Subscribe to our Newsletter Masih baru? Jom belajar forex dari zero. Jangan risau, semuanya percuma!




Step by Step Register Account Mocaz


Who We Are. Mocaz Financial Markets Limited is an Online Forex (FX) Trading Broker, providing traders across the globe with spearhead forex trading technology. Welcome to Mocaz Financial Markets Limited The World's Leading Autocopy Trade Forex Broker. Mocaz Financial Markets Limited is an Online Forex (FX) Trading Broker. Your browser does not support frames. We recommend upgrading your browser. Click here to enter the site.